search
Menu

Clarkson Police Station

Clarkson Police Station required a new detectives office to cater for the increased Police presence in the area. Located in the town centre of Clarkson, the design response required a uniform approach to the extension, working with the existing architecture of the building. The result is a seamless fit of old and new in the building.

Natural light into the space was a key concern for the design team, to ensure there was not a reliance on artificial lighting all the time. The large open spaces, with raking ceilings helped to provide a feeling of spaciousness and comfort for staff.

The Police Station remained open for the duration of the construction process, and needed to operate efficiently therefore steps were taken to ensure minimal disruption for staff, including keeping most construction activities confined to the external areas during business hours.