search
Menu

Cockburn Recreation Centre

This project is providing a new recreation hub for City of Cockburn and is also relocating the existing Cockburn Bowling & Recreation Club to modern new facilities.

The design concept focuses on the actions of a game of bowls, The sweeping motion of the bowl as it moves across the green, and the off-shoot as it hits its target at the other end of the field. These motions are reflected in the form of the roof and entry awnings into the buildings. The curved roof is continued inside the building, where the volumes play a visual game with users creating lofting areas throughout the public areas.

The facade incorporates artwork cast into concrete panels surrounding the entries to the development, that represent the contribution of the community and members to the City of Cockburn. Materials have been chosen to be hardwearing and long lasting.