search
Menu

Kings Park Link Bridge

The proposed bridge has been designed to create a pedestrian link between the Perth Children's Hospital and Kings Park facilitating access to Western Australia's premier parkland. The bridge's serpentine form creates an eastern gateway link between the Hospital and Kings Park allowing children a place for play and recreation and a place for relaxation and reflection for hospital staff, patients and visitors.

The bridge extends over the tree canopy into Kings Park, providing a tree top walk and viewing platform across the park towards the city.  The visual aspects changes as users move across or underneath the twisting forms, providing glimpses of colour from below. From the Perth Children's Hospital, patients, visitors, families and staff are treated to a highly colourful, ribbon-like raking deck, providing opportunities for rehabilitation for patients due to the inclines within the structure. The bridge connects into a grassed amphitheatre within the hospital's northern green space that will provide additional recreational areas for all users of the QEII site.

There are many narratives for this special landmark site, connecting the hospital to the natural bushland of Kings Park.  The pier structures grow from the ground to mimic the trees that line Kings Park from below creating a destination in itself and not just a method of travel between two other special destinations.