search
Menu

Mount Lawley Residence 2

This stately 1950's home was in need of a refresh.  For the clients the home needed to represent the requirements of a modern family whilst providing them with a valuable asset worthy of the Mt Lawley address.  The built form also needed to comply with strict council heritage precinct guidelines ensuring any extension must "fit in" with the character of the existing dwelling.

Elevation treatment again had to meet strict council precinct guidelines. This meant the original facade of the building had to be retained. The first floor extension was designed to be non intrusive. A new colour scheme for the trim of the existing building was selected to compliment the new build creating unity between the two. For example the existing beige aluminium window frames were replaced with new charcoal frames which are also used throughout the new build. This dark trim has also been picked up in the timber structure and downpipes. The completed home is a modern representation of a traditional Mt Lawley home which carries character and grandeur of homes of that era yet suits the function of a modern family.